PPRD East 3 – Prevention, Preparedness and Response to Natural and Man-made Disasters in the Eastern Partnership Countries
Hankkeen kesto: | 1.10.2020–30.9.2024 |
Hankkeen rahoitus: | Euroopan komissio |
Hankkeen koordinointi: | MSB (Ruotsi) |
Hankkeen kuvaus
PPRD East 3 -ohjelma on EU:n rahoittama hanke, jonka tavoitteena on katastrofeihin liittyvän varautumisen ja resilienssin kehittäminen sekä riskienhallinnan valmiuksien parantaminen EU:n itäisisissä kumppanuusmaissa Armeniassa, Azerbaidzhanissa, Georgiassa, Moldovassa ja Ukrainassa. Ohjelman kolmas vaihe toteutetaan vuosina 2020–2024.
Ohjelman ensisijaisina kohderyhminä ovat pelastustoimen viranomaiset ja avainministeriöt, julkishallinnon viranomaiset, tiede- ja kansalaisyhteisöt sekä yksityinen sektori. Hankkeen toteuttavat MSB (Ruotsi), Pelastusopisto, Italian Punainen Risti, CIMA-säätiö (Italia) ja Slovakian sisäministeriö.
Pelastusopisto vastaa ohjelman koulutusten laadun ja johdonmukaisuuden varmistamisesta sekä järjestää omalta osaltaan tarvekartoitusten pohjalta koulutustapahtumia. Koulutukset toteutetaan tiiviissä yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa.
Hankkeessa pyritään lisäämään kumppanimaiden koulutuspääomaa järjestämällä kouluttajakoulutuksia. EU:n pelastuspalvelumekanismin tuntemusta edistetään mm. mekanismin toimintaan fokusoituneilla kursseilla. Monimuotoista koulutusta on toteutettu myös erityisaiheista, kuten innovatiivisista sammutusmenetelmistä. Hankkeen loppuvaiheessa Pelastusopisto myös koordinoi asiantuntijavaihtoja, jotka edelleen mahdollistavat tiedon, toimintatapojen ja -mallien, standardien ja parhaiden käytäntöjen vaihtoa partnerimaiden ja EU-maiden välillä.
Hankkeen tavoitteet
1. kumppanimaiden pelastustoiminnan instituutioiden kapasiteettien lisääminen kestävällä tavalla
2. yhteistyön vahvistaminen kohderyhmien välillä ja kattavan kansallisen lähestymistavan edistäminen onnettomuusriskienhallinnassa
3. alueellisen, institutionaalisen ja operatiivisen yhteistyön lisääminen sekä kumppanimaiden välillä että EU:n pelastuspalvelumekanismin ja kumppanimaiden kesken.
Tavoitteisiin pyritään koulutuksella, neuvonannolla ja kansallista, alueellista ja EU-yhteistyötä lisäämällä.
Lisätietoja
Laura Hokkanen
Koulutuspäällikkö
029 545 3536
Tero Lähdesmäki
Koulutussuunnittelija
029 545 3430
Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@pelastusopisto.fi