Varautumiskoulutus
Peruskurssit, kuntien ja alueellinen varautumiskoulutus

Häiriötilanteen hallinnan koulutus
30115

Ajankohta:
21.08.–21.08.2024
Paikka:
Riihimäki
Hakuaika:
09.07.–18.08.2024
Kurssin kuvaus
Keskeinen osa häiriötilanteisiin valmistautumista on huolehtiminen ennakkoon johtamiseen, tilannetietojen välittämiseen ja kokoamiseen sekä tilannekuvan muodostamiseen liittyvien toimintamallien ja järjestelmien toimivuudesta kaikissa olosuhteissa. Valmiussuunnittelukokonaisuuteen kuuluu tärkeänä osana toimiva ja harjoiteltu poikkihallinnollinen valmius häiriötilannejohtamiseen ja sitä tukevat, ennalta suunnitellut järjestelyt erilaisia häiriötilanteita varten.
Ilmoittautuminen
Ajankohta:
21.08.–21.08.2024
Paikka:
Riihimäki

Tarkemmat tiedot

Koulutuksen aika ja paikka:

Koulutus toteutetaan etäkoulutuksena tai koulutuksen tilanneen organisaation järjestämissä tiloissa. Kunnat varaavat koulutuspäivät Pelastusopiston tarjoamista ajankohdista. Vuonna 2024 häiriötilanteen hallinnan koulutusta tarjotaan seuraaville alueille: Pohjois-Savo, Pirkanmaa, Keski-Suomi, Satakunta, Uusimaa, Pohjois-Karjala, Etelä-Savo, Varsinais-Suomi, Etelä-Pohjanmaa. Näiden alueiden kuntiin lähetetään joulukuussa 2023 erillinen kirje ao. koulutustarjonnasta.

Muiden organisaatioiden kuin kuntien toivotaan ottavan hyvissä ajoin ennen toivottua koulutusta yhteyttä varautumiskoulutuksemme suunnittelusta vastaavaan tahoon sähköpostitse: varautumiskoulutus@pelastusopisto.fi.

Kohderyhmät koulutustilaisuuksissa:

  • kunnan (tai muun julkisorganisaation) johtoryhmä
  • muut keskeiset asiantuntijat eri toimialoilta
  • viestintähenkilöstö
  • johtamisessa avustava tilanne- ja viestihenkilöstö
  • yhteyshenkilöt ja asiantuntijat muista organisaatioista

Koulutuksen tavoitteet:
Koulutuspäivän tavoitteena on kehittää osallistujien yhteistä käsitystä ja osaamista häiriötilanteiden hallinnan edellyttämistä järjestelyistä ja suunnitelmista sekä kehittää ja päivittää olemassa olevia suunnitelmia ja valmiuksia. Koulutus antaa osallistujille valmiuksia häiriötilanteiden hallintaan sekä lisää tietämystä väestönsuojelusta.

Koulutuksen sisältö:
Sisältö on osittain räätälöitävissä tilaavan organisaation tarpeita ja toivomuksia vastaavaksi. Pääpaino koulutustilaisuudessa on johtoryhmän, keskeisten asiantuntijoiden ja näitä tukevan henkilöstön toiminnassa.


Koulutuksen toteutus:
Koulutus toteutetaan kunkin kunnan/organisaation kanssa erikseen tarkemmin sovittavalla tavalla ja painotuksella. Koulutuksen kokonaiskesto on 6–8 tuntia.
Toteutustapaan on valittavissa seuraavia osakokonaisuuksia:

  • luentopainotteinen teoriaosuus, kesto tarpeen mukaan 1–4 tuntia ja
  • pienimuotoinen Case -harjoitus tai työpajatyöskentely
  • häiriötilanteiden hallinnan valmiussuunnitelman valmistelu

Kustannukset:
Koulutus ja koulutettaville jaettava materiaali ovat maksuttomia. Koulutettavia lähettävät organisaatiot vastaavat osallistujiensa muista kuluista.

Lisätiedot

Pelastusopisto, opintosihteeri, puh. 0295 453 557
varautumiskoulutus@pelastusopisto.fi