Työskentelen Pelastusopiston TKI-palveluissa viestinnän tutkijana. Tulin Pelastusopistolle ensimmäiseen viestinnän projektiini toukokuussa 2017, ja siitä lähtien olen työskennellyt TKI-palveluissa erilaisissa pelastus- ja turvallisuusalan viestintään liittyvissä tutkimus- ja kehittämishankkeissa.
Olen ollut monin tavoin mukana kehittämässä pelastusalan viestintää. Olemme hankkeissa kartoittaneet pelastuslaitosten viestinnän tilaa ja suomalaisten pelastusasenteita sekä mm. tutkineet mobiilipelien potentiaalia alakoululaisten turvallisuusosaamisen lisäämisessä. Viimeisin hankkeeni tuotti pelastus- ja turvallisuusalalle koulutusta ja työkaluja viestintään sekä tarjosi alan toimijoille mahdollisuuksia vertaisoppimiseen ja -tukeen viestinnän kysymysten ympärillä.
Nyt meneillään on neljäs pelastusalan valtakunnallinen hankkeeni, jossa pureudumme yhdessä laajan sidosryhmäjoukon kanssa pelastusalan tutkimus- ja tiedeviestinnän kehittämiseen. Hanketyön lisäksi teen talossa myös jonkin verran viestinnän opetusta, ja olen muutenkin monin tavoin mukana myös Pelastusopiston yleisen ja TKI-yksikön viestinnän kehittämisessä.
Parasta, kun saa oppia uutta ihan joka päivä
Inspiroidun kohtaamisista ja verkostoista, vuorovaikutuksesta ja tarinoista, yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta sekä kehittämisestä ja jatkuvasta oppimisesta. Olen mukavuusalueellani, kun pääsen tekemään aikatauluja, koordinoimaan ja kokoamaan joukkoja yhteisten asioiden äärelle innostumaan, keskustelemaan ja tekemään yhdessä.
Parasta nykyisessä työssäni on mahdollisuus oppia uutta ihan joka päivä – niin toimialasta, viestinnästä kuin elämästä ylipäätään. Viestinnässä sydäntäni lähellä ovat erityisesti viestinnän vastuullisuuden, työyhteisöviestinnän sekä häiriötilanne- ja kriisiviestinnän teemat. Jaksan innostua viestinnän inspiroivasta maailmasta uudelleen ja uudelleen.
Taustalla monipuolista työkokemusta niin julkishallinnosta, oppilaitoksista kuin järjestöistäkin
Valmistuin 2003 Filosofian maisteriksi Jyväskylän yliopiston yhteisöviestinnän pääaineesta. Olen lähtöisin Joensuusta mutta peruskoulun ja lukion kävin Hangossa. Yliopisto-opinnot veivät minut Jyväskylän lisäksi vuodeksi vaihtoon Itävallan Graziin, missä opiskelin mm. kulttuurienvälistä viestintää, saksan kieltä ja kulttuuria sekä markkinointia.
Valmistumisen jälkeen olen suorittanut työn ohessa mm. Johtamisen erikoisammattitutkinnon, ammatillisen opettajan pedagogiset opinnot sekä Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon. Työelämässä olen tähän mennessä ollut mukana monenlaisissa asiantuntija- ja esihenkilötehtävissä eri sektoreilla – niin julkishallinnossa, oppilaitoksissa kuin järjestöissäkin.
Nykyisin asun Tampereen keskustassa aviomieheni kanssa, ja työskentelen pääsääntöisesti etänä joko kotitoimistolta tai kaupunginkirjasto Metson lukusaleista käsin. Vapaa-ajan täyttävät muun muassa osallistuminen ammattijärjestötoimintaan, toimiminen vapaaehtoisena rikos- ja riita-asioiden sovittelijana sekä ulkoilu ja liikunta eri muodoissaan.
Etuoikeus olla mukana tekemässä turvallista yhteiskuntaa
Haasteellinen, merkityksellinen ja jatkuvia oppimisen paikkoja tarjoava asiantuntijatyö pelastusalan viestinnän tutkijana ja kehittäjänä on tällä hetkellä minulle kaikkein paras mahdollinen. Työ antaa mahdollisuuden mielenkiintoisiin kohtaamisiin ja jatkuvaan itsensä haastamiseen ja sen kautta oppimiseen.
Työni on pitkäjänteistä yhdessä tekemistä ja vaikuttamista, ja Pelastusopisto on työnantajana mahdollistanut esimerkiksi etätyöskentelyn sekä työajoissa joustamisen hienosti. Työssäni ovat jatkuvasti läsnä niin analyyttinen tutkimustyö, ihmisten kohtaaminen ja verkostoituminen kuin viestinnän suunnittelu, toteutus ja kehittäminen sekä projektien johtamiseen liittyvät hallinnolliset työt ja vastuut.
Turvallisuuden edistäminen on perustehtävämme, myös viestinnän kehittämisessä. Se linjaa kaikkea tekemistäni ja antaa työlleni tarkoituksen. Koen, että on etuoikeus saada olla mukana tekemässä turvallisempaa yhteiskuntaa meille kaikille.